keskiviikko 1. elokuuta 2012

Rupsuja

Näin lehdessä kivan reseptin: maapähkinävoivadelmamuffinit. Harvoin tulee näitä lehdestä bongattuja reseptejä oikeasti kokeiltua, mutta pikkusisko Siippainen on keksinyt Pirkkaniksimäisen hyvän kikan:

Ota reseptistä kamerakännykälläsi kuva ja aina bussissa tylsistyessäsi ja kuvia puhelimesta selatessasi muistat, mitä herkkuhärdelliä pitikään testata heti ensitilassa!

Tänään oli se päivä.
Alkuperäisen ohjeen mukaan rupsukoihin tulisi tuoreita vattuja. No enpä jaksanut lähtee metsästää eikä pakkasessa ollut pakastevattujakaan. Laitoin mummin tekemää vähän jo harmaantunuttta vattuhilloa (vuodelta x, mutta rutkasti parempaa kun euroshopperi).

Reseptin yhteydessä olevassa kuvassa oli tosi kuohkean ja pöyheän näköisiä kivasti päältä ruskettuneita leivonnaisia. Jaa. Kuvat pikkusiskon yritelmistä kertoo varmaan olennaisen siitä, mitä mieltä minä olen sellaista kuvista..eli moni kakku päältä kaunis, mutta rumemmalla on ainakin aitoa luonnetta ja sydänkin täydestä mummin rakkaudesta puhallettu.

.

Sydäin.

Oiskohan se leivinjauhe oikeesti pitänyt sotkee jauhojen sekaan eikä tyrkätä sekaan viimeisenä? Kohoisko ne sit paremmin?

 

Kyllä se ihan hyvältä maistui...
































Ja mitäs niihin tulikaan?
  • 1,5 dl Maapähkinävoita
  • 100 g Sulatettua rasvaa
  • 1 dl Sokeria
  • 0,5 dl Ruokosokeria
  • 2 dl Kaurahiutaleita
  • 3 dl Täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl Vattumehua
  • 200 g Vattuja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kaikki sotketaan paitsi vatut lisätään puolessa välissä vuokaan asettelua. Paistellaan uunissa sopiviksi.

Mitäs tuolle lopulle pähkinävoipurkille tekis, ideoita?


6 kommenttia:

  1. Taidat suosia k-kauppoja?

    VastaaPoista
  2. Voiko noista ennustaa tulevaisuudesta niin kuin kiljutönterin pohjan hiivoista?

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköisiä kakkusia. Voisiko näitä voittaa jostain kilpailusta?

    VastaaPoista
  4. Koska Heinäkuun kilpailun voittajaa ei vieläkään ole ratkaistu, voi siihen kisaan vieläkin osallistua ja koska palkinto on vielä itsellenikin ylläri, voisin ottaa vinkistäsi vaarin! :)

    VastaaPoista
  5. Hehheh! Ihanan näköisiä kökkäreitä! Oliko helppo tehdä? Mikäli kyllä, resepti saattais kiinnostaa!

    VastaaPoista
  6. Siis reseptin kokeileminen! :P

    VastaaPoista