maanantai 20. toukokuuta 2013

Haapajärvelle toinen mahdollisuus - pakko antaa vielä kolmaskinIsoveli Siippainen ei ole lentänyt 13 vuoteen. Viime viikonloppuna lomakohde oli jälleen vajaan tunnin automatkan päässä, Haapajärvellä.

Ensimmäinen reissu Haapajärvelle oli pettymys, vaikka se ABC:n lemmenlautanen oli ihan hauska annos. Kaupunki oli nuhjuinen ja kaupat niin tylsiä, että rahaa oli lähes mahdoton saada kulumaan.

Terveisiä Haapajärveltä! Koko ajan tuntui, että minua tarkkaillaan salaa.Haapajärvelle täytyi antaa toinen mahdollisuus, koska siellä järjestettiin Puutarha, Piha & Mökki -messut. Näitä bileitä oli mainostettu isosti pitkin kevättä ja Maaselkä-ilmaisjakelulehti tiesi kertoa, että kaupunki on siivottu aivan sitä varten, että puutarhamessuille ja heinäkuun herättäjäjuhlille tulee niin mahdottomasti porukkaa.
Siivoomisesta en tiedä, mutta ainakin ABC:n pihassa lojuvat alanmiehet oli työnnetty sivummalle. Puihinkin oli laitettu vähän hiirenkorvia tuomaan väriä harmaaseen cityyn.

Tuli mieleen, että tolla terassilla on varmaan ikuinen 1980-luku ja vappu. Isoveljen mielestä niin älytön talo, että kääntyy jo tykkäämisen puolelle. Ainakin komeampi kuin paikallinen ABC.
Puutarhamessut olivat valtava pettymys. Odotin värikästä ulkoilmatapahtumaa, jossa floristit ja aarnekasvit kilpailisivat asetelmiensa väriloistolla. Ilmeisesti television puutarhaohjelmat ovat antaneet tästä skenestä liian ruusuisen kuvan. Ulkona oli hodarikoju ja ilmapalloista taiteileva hauska pelle. Lähes kaikki muu ohjelma oli pimeässä jäähallissa. Onneksi edes lapset viihtyivät.

Jälleen kerran kävi niin, että Haapajärvellä oli mahdoton rahaa palamaan. Kärkkäisen kultaliikeenkin missasin.

Puutarhamessujen tähti Sonja "Jyrki" Lumme.
Heinäkuussa järjestetään tosiaan ne herikset. Ehkä silloin pääsyään vihdoin katsomaan kaupungintalon teekuppikokoelmaa ja Mika Myllylän  mitskuja. Rahallekin löytynee käyttöä, jos ei muuhun niin kolehtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti