torstai 22. elokuuta 2013

Tee se itse - Haapajärvi

Haapajärven pisteet nousussa

Tämän kesän suurin pettymys on ollut Haapajärven täydellinen missaaminen.  Isoveli ei ennättänyt herättäjäjuhlille eikä ennätä nyt lauantainakaan, kun huutokauppakeisari Ari Palsanmäki pitää Haapajärven keskustassa myyntishow'n. Tarjolla olisi myös Woimamieskisat. Haapajärvi on hetken maailman keskipiste.

Haapajärvi on tällä viikolla ehkä kuumempi paikka kuin koskaan. Tosiaan tuo Huutokauppakeisarin spektaakkeli ja sit oli yks juttu Selänne-paikallislehdessä. Siinä ihmeteltiin koko sivun jutun edestä, että miten ihmeessä Haapajärvi voi olla Suomen teepääkaupunki.  Pääkirjoituksessakin asiaa makustellaan.


Isojuomarivelihän yritti taannoin etsiä  sitä haapajärveläistä teetä, mutta eipä sitä ankeassa pitäjässä ollut. Selänne-lehti kuitenkin tiesi kertoa, että nyt Haapajärvi-Tee on lanseerattu uudelleen ja kaupunki aikoo tosissaan käyttää Tee-imagoa kaupungin markkinoinnissa.

Tiesittekö muuten mistä tuo Haapajärven tee-status tulee? Lukekaas kohta, mutta älkää vetäkö kahvia väärään kurkkuun.

"Keski-Euroopassa esitettiin televisiossa mainosta: Haapajärvellä juodaan jääteetä. Mainos kertoo, että Haapajärvellä on 27 astetta pakkasta.
Ihmisryhmä tarpoo lumihangessa ja miettii, onko jo tarpeeksi kylmää. He aukaisevat jääteetölkkinsä ja vuoristossa tulee lumivyöry. Nuoret, englantia puhuvat ihmiset hautautuvat lumeen. Kun he kaivautuvat lumesta, he toteavat jääteen olevan vihdoin tarpeeksi kylmää. Tämän mainoksen seurauksena Haapajärvi julistautui teekaupungiksi 22.12.1999."
IsoveliSiippainen yrittää syksyllä käydä Haapajärvelle ja ottaa selvää onko tuosta tuppukylästä tullut teetä ja sympatiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti