torstai 19. syyskuuta 2013

Seivästä sisustus

Heinäseipäistä on tullut muodikas sisustuselementti. Tikkaita myydään huutonetissä hurjin hinnoin, sistuskaupoissa olen kauhistellut jopa 100 euron hintalappua.

Taas on onni tuntea Teekkari ja etenkin koska sukuperintönä saarijärveläisen autotallin liepeillä nojailevat heinäseipäät kuuluvat samaan pakettiin.

Talvella testattiin parisuhteen kulmarautoja ja Pikkusisko sai kokeilla, miten saha istuu käteen ja kuinka kaunista jälkeä poralla kairataan. Parisuhdelaatuaikaa ja tuloksena eniten komeimmat sisustustikkaat.

Viime lauantaina paistoi syksyn viimeinen aurinko mutta askartelupajan porapenkki ja kolme uutta heinäseivästä kutsuivat. Kaikki lähti n 1, 5 vuotta sitten liikkelle, kun Teekkari lupasi tehdä kenkätelineen. Siippaiseltahan se ei noin vain onnistuisi, se nyt on varma. Mutta Pikkusiskon innostavalla voimalla ja tasaisella muistutuksella (sekä lattialla sikinsokin lojuviin kenkäpareihin tympiintymisellä) homma sai varmasti luovimman hyppäyksen eteenpäin ikinä.

Itsehän olisin varmaan vaan sahannut ja porannut. Teekkari piti onneksi järjen mukana ja sanoi, että huolella suunniteltu on tänä viikonloppuna valmiiksi tehty. Mittailtiin seinän leveyttä, mittailtiin seipäiden pituutta, otettiin myös huomioon heinäseipäiden tappien reiät! Mutta mikä yllätti eniten, Teekkari kaivoi tietokoneen uumenista ohjelman, jolla se mallinsi kenkätelineen 3D muotoon. Kyllä tämä jo todistaa, ettei 7 vuotta korkeakoulussa ole voinut mennä hukkaan.

Valmista tuli. Ja komea tuli. Ja täydellisesti meidän eteiseen istuva.


Pakko vielä tunnustaa se Siippaistelunarvoinen tarina tässäkin onnistumisessa. Tiedättekö millä nuo takana olevat designisti asetellut seipäänpäät ovat kiinni? Vastaus: ei millään. Ne jäivät yli ja laitoin ne nojaamaan tuohon seinää vasten.
Näyttää aika täydelliseltä -- pysyivät pystyssä noin tunnin.

1 kommentti: