torstai 27. elokuuta 2015

Tänä kesänä kukaan ei grillannut kuivaa possua – tässä syy

Broilerin rintafileet ja porsaan ulkofileepihvit ovat suosittua grilliruokaa, koska ne kypsyvät nopeasti, ja liha on tasaista tavaraa ilman rasvasattumia tai luita.

Ne ovat helppoja kuin makkara, paitsi rasvainen makkara ei kuivu hetkessä grilliritilän päälle. Vähärasvaiset ohuet fileet kuivuvat grilliin nopeasti, koska ruuanlaittajat kypsentävät lihan varmuuden vuoksi hyvin kypsäksi, jolloin mehukkuus kärsii.

Suomalaiset ruokatalot ovat keksineet näppärän tavan parantaa katettaan ja vähentää kuivien grillaushetkien määrää.  Maustamattoman näköiseen lihaan on yhä useammin pumpattu, suolaa, vettä, etikkaa ja aromeita.  Tämä kuulostaa fiksulta, koska porsaan ulkofilee kannattaa kotonakin esivalmistella suolavedessä, jolloin se maustuu ja kypsyy helpommin.

Isoveli otti testiin saksalaisesta lihasta tehdyt Rainbow porsaan ulkofileepihvit. Tuotteessa on lihaa 85 prosenttia ja sen lisäksi mm. vettä, suolaa, kasvikuitua, glukoosia ja neljää E-ainetta. 

Saksalaista lihaa. Onkohan vesi kotimaista?

NO MILTÄ SE MAISTU!! 

Hiiligrillimies Isoveli kuumotti pihvejä viisi minuuttia molemmilta puolilta, kuten pakkauksen ohje neuvoi tehdä. Naturel-lihaa Isoveli on tottunut grillaamaan normaalisti pari minuuttia vähemmän. Grillauksen loppuvaiheessa pintaan siveltiin bbq-kastiketta.

Lihanmaku puuttui.

Ei kuivu vaikka nukahtaisit grillatessa.


KERRO JO MILTÄ POSSU MAISTU!!! ÄKKII NY


Possupihvi ei ollut lainkaan kuiva, vaan vetinen ja suolainen. Rakenne oli höttöä, joka toi mieleen nötkötin tai valmiiksi marinoidut kanavartaat.  Mutta kuiva – sitä se ei ollut. Isoveli jatkoi koetta jättämällä viimeisen pihvin hiipuvaan grilliin reiluksi tunniksi. Yhtään ei ollut kuiva vieläkään.   Parhaimmillaan tuollaiset pihvit toimisivat varmaan hampurilaispihvin tilalla leivän välissä.

Suolavedellä pumpatuista broilerinfileistä Isoveljellä on kohtuullisia kokemuksia, mutta tämä ruoka oli outoa.

Cajun-maustettu blackened-lohi on seuraava hitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti