perjantai 5. heinäkuuta 2013

Ota Smoothisti

Eipä arvannutkaan Pikkusisko, että Amerikan ihmemaassa syödään muutakin kuin Pizzaa, Hampurilaisia ja Ranuja. Perheen äiti Hunington Beachilla yllätti ja tarjosi aamupalaksi vihersmoothieita. Siippaisten lapsuudessa on aina syöty vähän erikoisiempiakin ruokia, joten eipä tarvinnut tälläkään kertaa nenäänsä nyrpistää. Herkkua oli ja mahakin pysyi kylläisenä aina lounaaseen saakka. Kotiin päästyä herkkua oli tottakai pakko valmistaa itsekin. Yllätys oli suurin, kun jopa Teekkari innostui pirtelöistä aamupalaksi.

Melko kätevä aamupala onkin, sekaan vain ihan mitä sattuu ja aina maistuu, helppo niellä ja ravintoaineista ei ainakaan ole puutetta.  Huomaa vaan kuitenkin Siippaistelijan kompastuskivet. 

1) Tarkasta blenderin tiiviste
2) Huuhdo salaatti multapallereoista
3) Pese blenderi käytön jälkeen, on huomattavasti helpompi ottaa seuraavan aamun unepöpperössä käyttöön puhdas, kun kaikenmaailman kököistä klimppiintynyt laite
4) Älä kerro kanssasyöjälle, mitä juoma sisältää. Selleri, Persilija ja Puolukka ei ole kaikkien mieliteko, vaikka sen smoothieseen saakin kätevästi piilotettua.Pari kätevää ohjetta ( 2 pirtelöä) Itse käytän joka aamu mielikuvitusta ja heittelen sekaan, mitä kaapissa on tai parvekkeen minikasvimalla sattuu kasvamaan.

Maukasta maanantaihin
Banaani
Omena
Kourallinen tuoretta pinaattia
10 cm kurkkua
2 varsiselleriä
Mustikoita
Hampunsiemeniä
Manteleita
Pellavansiemenöljyä

 Raikasta kun ramasee
Vesimeloonia
Mansi- tai puolukoita
Salaattia
Kurkkua
Sitruunamelissaa
Auringonkukansiemeniä

Puhdistavaa Perjantaiksi
Banaani
Persiljaa
Mustikoita
Kanelia
Manteleita
Salaattia
Pellavansiemenöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti