sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Yleisimmät virheet grillatessa + tärkeä vinkki ritilän puhtaanapitoon

Siippaiset jättivät kesälomansa heinäkuulle, joten vihdoin Suomessa on alkanut tapahtu! Suvessaan ei ole mitään niin vaikeaa kuin onnistunut pallogrillaus. Tässä Siippaisten kokemuksia ensimmäisiltä lomapäiviltä.

Älä tee näitä virheitä kun grillaat! Paistilämpömittari on tärkeä vempain grillatessa. Näin liha saadaan ulos halutussa kypsyydessä.  Tavallisen kinkkumittarin sijaan Siippaiset suosittelevat kuitenkin sijoittamaan digitaalisene lämpömittariin. Se kertoo lämpötilan ilman, että pallogrillin lämmöt tallessa pitävää kantta tarvitsee nostaa. Älä kuitenkaan kiinnitä lämpömittaria 200-asteisen pallogrillin alakupuun. Sulaa rikki noin viidessä minuutissa.
Savustusrasiat ovat oiva tapa peittää grilliruuan valmistusvirheet. Joskus käy kuitenkin niin, että savutusrasiasta palaa vain muutama lastu. Silloin vieraasi nauravat sekä surkealle kokille, että onnettomalle savustajalle. 
Kun peität grillin sääsuojalla,
 varmista ettei alle jää teräviä grillauvarusteita.

Siippaistelua on myös siivousblogi. Sokeripala on oiva tapa pitää rasvainen ja nokinen grilli kiiltävänä. Tämä oli se vinkki,  jota kannattaa noudattaa.
Sinillä grillaus sujuu. Varaa grillin
viereen kolme pakillista vettä ruohikkopalon varalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti