maanantai 13. tammikuuta 2014

Herkumpi sen serkumpi.


Siippaisten ankeaan lapsuuteen kuului myös serkuttomuus. Kateellisena kuunneltiin kavereiden hiihtolomasuunnitelmia ja viikonloppukertomuksia, joissa aina tuntui pääroolissa olevan serkut. "Oltiin serkkujen kaa mummolassa ja otettiin kisa, kumpi syö enempi pinaattilettuja". No onneks meillä sentään oli Mummo Siippainen, joka järjesti meidän pehmoleluille synttärikestejä.

Oma lapsuuteni ei kuitenkaan ollut aina yhtä ankea kuin isoveljeni. Ensimmäisen serkkumme synnyttyä olin kuitenkin vasta seitsemän, isoveikan yltäessä jo 10 vuoden ikään. Siinä on aika monet hiihto-, syys-,  joulu- ja kesälomat joutunut viettämään miettiessä miten päihittää lomakertomukset. Ei ollut 90-luvun alkupuoliskolla vielä kovin coolia sepittää, että "Pikkusisko kanssa oltiin ihan vaan kotona ja piirrettiin Paintilla mustavalkoisia kuvia, koska ei ollut väritulostinta."

Serkku no 1 edustaa sukunimissä sitä parempaa kastia ja syntyi Penttiseksi, samoin kuin siitäkin seuraava kolmen vuoden päästä. Opetettiin heillekin kaikki tärkeät siippaistelutaidot, mutta luulen, että olivat silloin niin pieniä, että olivat huonoja oppimaan. Kuvassa edessä vasemmalla näkee, miten ainakaan Serkku no. 1 ei ole oppi mennyt perille. Serkku no 2 oli paljon paremmin altis vaikutuksille (Kuvassa vasemmalla takana).

Tasan 18 vuotta sitten serkkurintamalla tapahtui kuitenkin mullistavia uutisia ja Siippaisten sukuun saatiin ensimmäinen Serkku Siippainen. Alla olevasta kuvasta voi päätellä, että sukuunsa on tuo vasemmalla keskellä istuva blondi tullut!

Tänään jännäillään, mitä megasiippaismokia Serkku tekee inssiajossaan. Luulen, että ei mitään, koska tässä suvussa naiset on parempia kuskeja kun miehet. Serkusten vanhin Siippainenhan teki kaikki klassiset inssimokat kun allekirjoittanut unohti vain laittaa autoon ajovalot päälle.

No sama se vaikka menisikin vasta kolmanne yrityksellä läpi. Sitä on enivei täysi-ikäinen ja ehtii olla sitä ihan loppuikänsä ja jopa joskuskin sitten sitä autoakin kolhia.


Onnea Emma ja Siippaistelun täyteisiä päiviä elämääsi <3!

Koko Siippaisten Serkkuherkku ( 6 kpl) kasassa v. 2009.

2 kommenttia: