sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. luukku: "Älä itke ruma lapsi, ota rusina. "


Viime vuonna SiiPPaistin joulukalenterissa kiiteltiin ja kummarreltiin. Esimerkiksi Isoveljen yhdennentoista yninöitä  voi muistella täältä -- mitähän legoille tänä jouluna kuuluu? Joulukalenterit ovat olleet Siippaisten sisaruksille tärkeitä aina. Joku ehkä muistaakin, että lapsuutemme joulukalenterista löytyi vain rusinoita ja pähkinöitä. Ehkä tarve saada itselleen mieluinen joulukalenteri juontaa juuri tuolta. Enää ei aiota pettyä!

Tänä jouluna Joulukalenteri pyörii luultavasti kahden teeman ympärillä. Pikkusiskolla on Elma-koiran kanssa menossa projekti, jonka edistymistä haluan seurata SiiPPastia-fanien kanssa.. Katsotaan, saadaanko aatoksi valmista. Isoveli valoittaa omaa projektiaan huomisesta alkaen. 

Vielä vinkiksi pari ideaa näppärämmille näprääjille, jos perinteinen Halpa-Hallin suklaakalenteri aiheuttaa vatsanväänteitä tai Veikkauksen lupaukset saada takaisin 5 euroa 10 euron sijoituksesta 50% todennäköisyydellä  jouluaattona menee yli ymmärryksen.

  • Makukalenteri lapselle - on pelottavan lähellä lapuutemme muistoja, mutta sentään päivitetty versio TAI ehkäpä isä ja äiti Siippainen olivat edelläkävijöitä ja jos Joensuussa vain olisi 90-luvulla ollut Punnitse ja Säästä, oltaisiin meidänkin aamuissa popsittu kuivattua mangoa tai hunajakuorrutettuja manteleita.  
  • Lapsena haaveilin, että olisin askarrellut tyhjistä tulitikkuaskeista tällaisen kalenterin. En vaan koskaan saanut aikaiseski kerätä 24 tyhjää tulitikkuaskia. Toista se on nykypäivänä kun Tiimarista saa sellaisia valmiiksi. 
  • Viime jouluna meillä herkuteltiin tällaisella megamagealla jättipotilla: Idea kalenteriin syntyi jo lapsuudessani Leivotaan yhdessä Anni-Helenan kanssa -kirjasta.  
  • Teekkari tykkäsi erityisesti kaksi vuotta sitten askartelemastani joulukalenterista. Kuka arvaa, mitä se piti sisällään? Vinkkinä, että jokaisen päivän kunniaksi kuului marsun aivastusta imitoiva äännähdys. 1 kommentti: