sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Luukku 16. Vuoden 2016 uudet joululaulut

 Joulun tärkein postaus! Koska tässä kerrotaan joulun sanomaa joululaulujen kielellä.

Vuoden 2016 uudet joululevyt ovat vanhan kierrätystä. Kylie Minogue on tehnyt viime vuoden joululevystä Snow Queen Editionin, jossa on mukana kuusi uutta versiota. Club For Five julkaisi kokoelman parhaista joulubiiseistään.

Yhdysvaltojen a cappella -ryhmistä vanhoja kappaleitaan on paketoinut uudelleen muun muassa minnesotalainen Home Free. Texasilainen  Pentatonix on jenkkien isoimpia a cappella -ryhmiä. Edellinen joululevy ilmestyi kauan sitten vuonna 2014, joten tänä talvena oli uuden aika.

Suomalaisista joululevyistä huomiota on herättänyt Aino Venna.
"Liian erikoista", sanoi Isoveli kuultuaan Joulumaa-taitelun.

Isoveljen soittolistalle on päätynyt myös Havaijin joulumusiikkia. Joulupukin tamineissa surffaa ainakin Jimmy Buffet. Tyynenmeren joulukulttuuriin kuuluu vahvasti Mele Kalimaka -biisi, joka löytyy myös Kacey Musgravesin levyltä.

Isoveljen mielestä joulun 2016 paras joululevy on Lauren Daiglen Behold. Se on riittävän tunnelmallinen, mutta suuressa tuntemattomuudessaan tarpeeksi hipsteri.
Daigle on louisianalainen gospel-laulaja, joka on tehnyt tutuista joululauluista (Jingle Bells, White Christmas, Silent Night, O Holy Night) reippaita jazz-versioita.

2016: Spotifylista uusiin joululauluihin.


Muista myös edellisvuosi ja kultainen joulu 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti