torstai 11. joulukuuta 2014

Luukku 11: Kaneli tuli juuri Mieleeni


Tiedätkö miksi imuroinnin jälkeen haisee jäätävän pahalle? Siksi, että imurin sisälle on voinut jäädä  jotain mätänemään, mikä aiheuttaa bakteeritoimintaa. Imuroidessasi levität ilmaan mikrobien aiheuttamaa pahaa hajua, koska imetty ilma ei vain yksinkertaisesti mahdu imurin sisään ja sen pitää poistua sieltä ulos.

Jos esim imuroit sohvan alta löytyvät koirankakat tai kissanhiekkalaatikon muruset vessan nurkasta, saat ihan varmasti koirankakan tai kissanpissan hajuisen sisustustuoksun kotiisi. Siippainen on testannut ja kerrankin kaksi aivosolua kohtasi oikeaan aikaa toisensa.  Tuloksena paremman tuoksuinen vinkki, koska edes Jouluna sitä haistelisi mieluummin jotain muuta.

TEE NÄIN

Leiki hetki TV-shopin "Sotke ja siivoa" - kohtausta. Huiski lattialle siksin sokin kanelia - tai jos vihaat kanelintuoksua, myös kardemumma, neilikka tai ihan perusvaniljasokeri toimivat passelisti. Käytä taiteellista luovuuttasi, tee villejä kuvioita - sydäimmiä ja ilotulituksia. Päästä sisäinen lapsi valloillesi!

Ihastele aikaansaannostasi todeten: "Tätä ei sitten perus keskusimurilla siistitäkään!", ja kaiva vihaamasi kömpelö Miele kaapista ja ryhdy hommiin.

Imuroi kaikella vimmalla, ime imurin lailla itseesi siivousenergiaa. Anna kanelin hurvitella imuputkessa. Se on sen hetki päästä yhtäaikaa karuselliin ja vuoristorataan. Innostu niin, että huomaamattasi ei tyydy pelkkään kaneliin vaan imaiset eteiset hiekat, leivänmuruset keittiönlattialta ja villakoirat sängynalta. Anna palaa! Pikkuhiljaa leivänmurujen tunkkainen haju peittyy raikkalla ja jouluisella kanelin tuoksulla.

Kuinkas sitten kävikään?

Ihan vahingossa siivosit koko kodin ja vaimosi/siskosi/poikaystäväsi/koirasi luulee, että teillä sitä vaan on koko päivä paisteltu pullaa.

Eikun imuri kaappiin, viinilasi käteen ja jalat sohvapöydälle. 
Nyt on lupa nauttia, joulusiivous on tehty! 


Siippaisten Sisarusten Joulukalenterissa avautuu joka päivä uusi siivousniksi joulurauhan säilyttämiseksi. Arvomme Joulukalenteriin kommenttinsa jättäneiden kesken siippaismaisen jänniä yllätyksiä. 

Jouluterkuin, @pikkusiskosii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti