perjantai 19. joulukuuta 2014

Luukku 19: Lumityöt iisisti ja hauskasti

Joulukalenteria on menty jo 19 päivää ja kaikilla alkaa kodit olla varmasti puhtoisia, kiillotettuja ja kauniisti joulukoristeltuja - SiipPaistia vinkit ovat tehokkaita, tiedetään!

Jos talosta ei seinien sisäpuolelta löydy enää puunattavaa, pelastaa seuraava vinkki herättelemämme siivoussimmasi.

Tampereella on ainakin satanut viimepäivät ihanaa valkoista lunta ja sehän tarkoittaa lumikolaushommia. Onneksi keli on pysynyt plussanpuolella, joten tylsän kolauksen sijaan pihojen siistimisen voi tehdä hauskallakin tavalla.

Ota kämmenellinen lunta käsiisi ja tee siitä pallo, lähde vierittämään palloa järjestelmällisesti pihatietä pitkin aloittaen reunasta. Kuvittele olevasi matopelissä, jossa matosi on niin pitkä, että kaikki tila on käytettävä hyödyksi. Tee pallosta niin iso, kun suinkin vain jaksat pyörittää. Kun olet valmis, vie pallo paraatipaikalle portin pieleen. Tee toinen pallo vastaavalla tavalla ja aseta se ensimmäisen pallon päälle. Ja kolmas, hiukan pienempi, myös samaan kekoon. Nokkellimmat varmaan jo arvasivatkin, että seuraavaksi tarvitaan porkkana, lakki ja kiviä. Kyllä, lumiukkoahan tässä puuhastellaan.

Lopputuloskena ihanasti lumeton piha, hyötyliikunnasta nauttiva kroppa, komea portinvartija ja raikas mieli. - Nyt on pihakin joulukunnossa!


Tällaisen komistuksen Teekkarit olivat eilen taiteilleet TTY:n pihamaalle.

Siippaisten Sisarusten Joulukalenterissa avautuu joka päivä uusi siivousniksi joulurauhan säilyttämiseksi. Arvomme Joulukalenteriin kommenttinsa jättäneiden kesken siippaismaisen jänniä yllätyksiä. 

Jouluterkuin, @pikkusiskosii

1 kommentti: