tiistai 9. joulukuuta 2014

Luukku 9: Miten korvata joulukuusi

Toissapäivänä kehotettiin välttämään joulukuusta, koska havunneulasista tulee hirveä siivo ja neulasia löytyy huonekalujen huopatarrojen teippauksista vielä kesäkuumallakin.

Tässä pari vinkkiä, miten korvata joulukuusi ja laittaa silti joulukoristelaatikkoon kertyneet roikkuvat koristeet näköalapaikalle. Hyllyjen reunoille tarkoitetut irvokkaat tontut kannattaa edelleen unohtaa.
1. Isoveli sen jo paljastikin: hanki muovikuusi
2. Pikkusisko on ripustanut kaikki koristeet heinäseivästikkaisiin.
3. Puolet koristeita on epäjoulumaisia. Ei siis haittaa, vaikka unohtuisivatkin "kuuseen".
4. Koska kaikki ei mahtunut tikkaisiin, muistettiin soveltaa viime vuotista kukkaruukkujoulukuusta (kuva yllä)

Pikkusisko on rakastunut Stockmannin joulukoristeosastoon eikä malta pitää näppejään erossa kimaltelevista oravista ja vaaleanpunaisista kuppikakunmuotoisista kuusenpalloista. Tänä vuonna joulukoristelaatikkoa täydentämään päätyivät kultainen sydän ja ruskea kohokuvioinen kuusenpallo (ruukussa). Vähän ehkä harmittaa, että kuusen hankkiminen ei kovin järkevää ole. Niille, kenelle oikean joulukuusen hankkiminen on se ainoa oikea tapa viettää joulua, niin tässä siivousniksi: Havuneulaisten varisemista ennenaikojaan voi estää välttelemällä liian suurta lämpötilaeroa ja sulattamalla kuusen ensin esim autotallissa. Lähde: perimätieto ja kantapääSiippaisten Sisarusten Joulukalenterissa avautuu joka päivä uusi siivousniksi joulurauhan säilyttämiseksi. Arvomme Joulukalenteriin kommenttinsa jättäneiden kesken siippaismaisen jänniä yllätyksiä. 

Jouluterkuin, @pikkusiskosii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti