maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15: Saamattomalle suositus

Ennakkovaroitus: Tämä luukkuu sisältää 
tuhannen taalan businessvinkin koirakasvattajille.Oletko joskus törmännyt esim Facebookissa tai vitivalkoisesta kotiarkirakkaudesta täyttyvissä blogeissa siihen, miten taas on ollut tehokas päivä? "Kuusi koneellista pyykkiä pyöritetty ja mankeloitu, leivottu pullat, kakut ja piirakat pakkaseen odottamaan jouluvieraita, ikkunat jynssätty ja koko huusholli kiiltää, kyllä nyt kelpaa korkata punaviinipullo juuri valmistamani pihviaterian kaveriksi". Onhan se helppoa huudella, mutta kuinka helppoa on oikeasti olla tehokas?

Veikkaan, että  5% elää ollakseen tehokas. 25% haluaisi olla, mutta oikeasti mummo siivosi, lapset leipoivat ja appiukko paistoi pihvit. Loput 70 % hehkuttaa siksi, että kun kerran elämässä tähän taipuu, niin piru vie, kyllä on tuuletuksensa ansainnut.

Tästä voimme päätellä, että 95% välttelee siivoukseen ryhtymistä viimeiseen hetkeen saakka. Syynä on saamattomuus. Tämä koskee etenkin joulusiivousta ja sen tiukkaa deadlinea. Deadline, siis Jouluaatto. 24.12. Se päivä, kun pukki tulee. Pukki saattaa perääntyä ovella, jos nurkat eivät ole tiptop.


Pikkusiskolla kävi tuuri. Elman kasvattaja tarjoutui auttamaan joulusiivouksen starttaamisessa. Toimi niin hyvin, että tästä kannattaisi kasvattajien kyllä luoda liikeidea. Vuokratkaa pentuja joulun alla saamattomille ihmiselle, johan alkaa virtaa löytymään.

Näin se toimii:

Oli luminen lauantai ja kasvattaja toi heti aamusta pikkusiskon luokse laatikollisen villakoiranpentuja. Semmoisia pieniä ja söpöjä, jotka pissaa tunnin välein siihen kohtaan, missä pissahätä iskee. Pikkusisko oli varustautunut hyvin. Matot saivat hyvän tekosyyn mennä tuulettumaan ulos päiväksi. [On huomattavasti helpomaa heittää matot parvekkeelle, kun joutua mattopyykille keskelle talvea].  Lattiat pikaimuroitiin varttia ennen pentujen tuloa, koska mattojen alla oli kauhet kasat kaikkea. Kun imuri kerta oli kädessä, niin samalla tuli käytyä läpi myös kaikki muut huoneet [yksi kappale].

Pennun pissalätäkkö on tosi pieni.
Pennut oli pikkusiskon seurana 9 tuntia ja sinä aikana lattialle ennätti ilmestyä tosi monta lammikkoa pari kakkakikkaretta ja muuta nöyhtää. Kun pennut päivän päätteeksi noukittiin kotiin, ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa moppi käteen ja kuurata niin, että hartiajumpasta kävi.


Kuka eka sylissä?


En ole vielä juuri koskaan kuullut, että oonko söpö?

Lapsenvahdin kootut tilitykset. " MÄÄ EN KESTÄ!"
Jotta kyllä se siivoaminen sitten sujuu, kun saamattomuudeltaan saa vain tarpeeksi hyvän tekosyyn aloittaa. Siistiä tuli ja kyllä nyt kelpaa Joulun tulla jolkutella. Kiitos kasvattajalle kun kaupan päälle annoit ihanan täsmälääkkeen pentukuumeeseen :).

Johan oli päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti