tiistai 16. joulukuuta 2014

Luukku 16: Nyt olisi hyvät niksit tarpeen!

Onko sinulla kuivausrumpu? Onko se hyödyllinen laite? Pilaako sen kuumuus kaikki lempivaatteesi?

Isoveli päätti kokeilla, toimisiko kuivausrumpu edes lakanoiden rummutukseen. Lopputuloksena oli läjä superryppyisiä lakanoita, joita ei voinut käyttää. Edessä oli lakanoiden silitysoperaatio.

Tehtävä osoittautui supersiivojaveikalle mahdottoman mahdottomaksi. Miten ihmeessä sille kapealle silityslaudalle voi saada mahtumaan ison lakanan. Kun silität yhtä kohtaa, niin lattialle valuva loppuosa rypistyy samalla.

Mikä on sinun niksisi lakanoiden selitykseen? Apua tarvitaan! Ei mitään liian monimutkaista kuitenkaan, koska isoveli eksyi lapsena pussilakanan sisälle.

Valkoisen aluslakanan silitys oli ok. Pussilakana mahdoton.


5 kommenttia:

 1. Lakanoiden SELITYS löytyy Wikipediasta, mutta silitys onnistuu siten, että muuttaa yhteen arkkitehdin kanssa, jolla on pitkiä lieriön muotoisia piirustuskoteloita kasapäin. Rullaa lakanat tiukasti, hiukan kosteina, niiden ympärille. Keino, jota on kokeiltu verhojen säilytykseen, tepsinee myös lakanoihin. T. tätiSiippainen

  VastaaPoista
 2. Huh, tätiSiipainen on kyllä tehnyt elämässä fiksun valinnan. Vaan onneksi meitä muitakin siippaistelijoita on lykästänyt - tää tosin pn paras kuulmeani siippaistelle käynyt lykästys ikinä!

  VastaaPoista
 3. Kai muistatte aunepummiaunepummi-metodin?

  VastaaPoista
 4. Silityslauta kannattaa pystyttää (pari)sängyn jalkopäähän. Silloin silitetyn lakanan osan voi siirtää suoraksi sängyn päälle, eikä se rypisty niin helposti. Tuo on toki paljon nopeampaa, jos apuna on toinen henkilö, joka vastaa silitetyn osan siirtelystä.:)

  VastaaPoista
 5. Totta, molemmat anonyymien kommentit ovat todella käyttökelpoisia. Tykkään myös siitä, että kotitöitä tehdään koko perheen yhteistä kivaa tekemistä! Samalla voi laulaa vaikka joululauluja.

  VastaaPoista