perjantai 11. joulukuuta 2015

Luukku 11: Etteenpäin sanoi mummo lumessa

Täydelliseen Maalaisjouluun kuuluu hanget hohtavat nietokset. Koska asumme omakotitalossa, kuuluu tällöin jouluvalmisteluihin myös lumityöt. Kaupunki sentään auraa tienpätkämme, joten traktoria en Diplomiteekkarin harmiksi lumityökaluhoppailureissultani tuonut. Sen sijaan K-raudan rautaisen asiakaspalvelun tukemana sain valittua tyylikkäät kotimaiset Masi-kolan ja lumilapion. En tiedä onko siippaistelua vai mitä, mutta kyllä - lumikoliakin oli hyllyssä niin pitkä rivi, että piti käydä ensikertalaisen nykäisemässä myyjää hihasta. Yhdessä siinä naureskeltiin, että kylläpähän pitäisi olla vain kaksi vaihtoehtoa. Sininen ja musta. Olisin ottanut mustan.

Myyjä lupasi vielä kassalta, että kyllä se lumi ihan varmasti sieltä tulee! Kiitos myös moottorikerhon sankareille lahjakortista, ajattelemme teitä aina lämmöllä lunta työstäessä!

Suomen ilmasto on kuitenkin lämmennyt viimevuosikymmenten aikana niin, että parempi henkisesti valmistautua siihen, että jouluna voi olla myös pimeää. Silloin ei tarvitse tehdä lumitöitä, mutta mistä muusta jäämme paitsi ja miten se tulisi korvata jollain vähintään yhtä hauskalla. Tässä Pikkusisko Siippaisen vinkkivitonen, koska ei pidä jäädä lumettomuuteen makaamaan!

HAASTE: Lumi tarkoittaa sitä, että on pakkasta ja pakkanen sitä, että vesi jäätyy. Vedestä taas saa tehtyä pakkasella komeita jäälyhtyjä. Jos ei ole pakkasta, ei saa tehtyä jäälyhtyjä.
RATKAISU: Muistatte varmaan pikkusiskon legendaarisen ämpäristempauksen keväällä, kun piti vanhaa asuntoa myydä? Aikas monta ämpäriä unohtui toimittaa saajilleen, joten mikäli jouluna ei ole lunta, koristelen pihan ämpäreillä. Jos jouluna on lunta, tervetuloa hakemaan ämpäri vielä omaksi. Tarjoan veden jäälyhdyn jäädytystä varten kaupan päälle!

HAASTE: Joulusaunasta ei voi tehdä lumienkeliä hankeen.
RATKAISU: Sen sijaan otetaan kuumakylmäsuihkuja ja ollaan samalla sisällä turvassa peuroilta. Ei myöskään vahingossa kompastu kynnykseen, kun juoksee tuhatta ja sataa ulkoa sisälle.

Lumienkeli joululta 2014.

HAASTE: Tonttujen jäljet eivät jää näkyviin.
RATKAISU: Vanhanaikaista ajattelua, tonttujen jälkiä seurataan nykyään somessa.

HAASTE: Joulukuusen valinnasta puuttuu jännitys, kun erimalliset kuuset eivät ole hautautuneet lumen alle.
RATKAISU: Voitaisi edetä niin, että yksi menee etukäteen peittämään erinäisä puita lakanoillla. Esim nuo etupihan männyntaimet uppoaisivat meikäläiseen ihan täydestä. Luulinhan niitä siippaismaiseen tapaan pihakuusiksi.

HAASTE: Joku mököttää, koska ei ole lunta.
RATKAISU: Se on kuulkaas asennejuttu se, nauttiiko elämästä vai ei. Myös vedenpitävät kengät auttaa harmituksen ennaltaehkäisyyn.


Teekkareiden näkemys lumiukosta.

Ihanaa perjantaita - Tottijärvellä oli aamulla tähtitaivas, joten uskon, että tässä on vielä toivoa!
- Pikkusiskosii-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti