lauantai 5. joulukuuta 2015

Luukku 5: Mummoilua!

Terveisiä Joensuusta, Siippaisen Sisarusparven lapsuusmaisemista! Tulin viettämään minilomaa tänne, missä lumi tupruaa ja Siperian tuuli puhkuu. Vai sattuikohan nyt niin, että eilinen myräkkä oli aistittavissa myös muualla päin Suomea?


Mummo SiippainenEilen vietin laatuaikaa Mummo Siippaisen kanssa. Lounastelua ja kahvittelua. Oikein hurviteltiin ja käytiin testaamassa Keskuskujan nepalialainen. Namia oli!

Meillä on Mummon kanssa ollut niin kauan kuin muistan perinne, että piparit leivotaan aina itsenäisyyspäiväviikonloppuna. Mutta kylläpähän ei olla tätä perinnettä toteutettu enää vuosiin eikä toteutettu tänäkään vuonna. Yläkaapissa jemmassa ollut piparipurkki, jonka ehtymätön anti riitti aina juhannukseen saakka on nyt tyhjä. Sen sijaan Mummo lupasi jakaa perimätietona jotain parempaa - Mummolan joulupöydän toinen pakollinen herkku on lohihyytelö. Kirjoituskoneella kirjoitettu resepti oli varmassa jemmassa ja salainen ainesosakin vihdoin paljastui.
Mummo Siippaisen salainen resepti.

Täydellisen maalaisjoulun resepti alkaa hahmottua, ostoslistalle lisätään tabasco!
Pikkusisko kiihdyttelee huomenna agilitykisoissa Pärnällä, joten joulukalenterivuoro siirtyy Isoveikalle Sinivalkoista Itsenäisyyspäivää
T. Pikkusisko  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti