sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 13: Hento puna poskilla.

Nyt on siippaistellut joku muukin, nimittäin pienet kätöset tuikkutehtaalla. Hetki piti silmiä siristellä ja paristoja edestakaisin väännellä, ennenkuin uskoin, että megamogattu on!

Joku tässä yhtälössä ei vaan toimi.

Jos on kaupungissa pimeää, niin täällä Nokian perämetässä on sitten mustaa. Ja meillä on sentään katuvalot 130 metrin päässä. Ostin perjantaihuumassa lisää valoshowelementtejä ikkunoihin ja mukaan tarttui paristoilla toimiva led-valoketju, jonka voisi laittaa tunnelmaa tuikkimaan, esim äidin kaapista löytyneisiin Riihimäenlasin purkkeihin.

Siippaisilla on joulun alla traditio kerätä Las Vegas -pisteitä. Niitä saa pongatessaan eriväreissä vilkkuvia poroja, valokaapeleita ja muuten vain rumia jouluntunnelman pilaavia kötöstyksiä ihmisten ikkunoissa. Valoista, jotka kielivät mauttomasta tyylitajusta. Hervannassa näitä saattoi bongailla ympäri vuoden, ja kolmessa eri värissä musiikin tahtiin räiskyvä poro pukkeineen ei ollut tekaistu vitsi!

Pikkusisko ei suostu tunnelmoimaan kuin neutraalien valojen kanssa. Siksi perjantainen ostoshuuma ansaitsee tuplasiippaistelupisteet. Ensin valontekijöille, mutta kylläpähän myös Pikkusiskolle. Liekkö viitseliäisyyden puutetta vai silkkaa sokeutta, mutta kun Diplomiteekkari sai käännettyä navat oikein päin, paljastui värivaloskandaali. Hento häpeän puna poskilla ei johtunut pelkästä nolostuksesta, vaan myös siitä, että pakkauksen kyljestä oli epähuomiossa jäänyt bongaamatta oleellinen teksti: "Punainen".

Ratkaisukeskeisenä tyttönä ei Pikkusisko jäänyt tänäänkään tunnelmatonta aamua märehtimään. Lasipurkit saivat sisälleen viime vuosina hamstrattuja joulukuusen koristeita ja tulipahan ehkä vieläpä kivemmat, kuin mitä ledvalot olisivat tarjonneet.Auvoisaa kolmatta adventtisunnuntaita! Täällä räiskyy leivinuunissa tuli ja metsästetään jälleen kerran osoitteita huomista "viimeistä" joulukorttienpostituspäivää varten. Milloinkohan sitä oppisi keräämään kaikki osoitteet yhteen paikkaan jemmaan? 

- Pikkusiskosii-


4 kommenttia:

  1. Kiitos Anu, kyllä vaan leivinuuni ja erityisesti villakoira tekevät kodin ;).

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniin näköinen keittiö teillä ja vielä suloinen koiruus samassa kuvassa. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Elina, kun keittiön sai suunnitella ja toteuttaa itse, siitä tuli juuri sellainen kun on aina toivonut.

    VastaaPoista