lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12: Aromipesä on aliarvostettu


Joulusatu

Tapahtuipa kerran Korvatunturilla jouluaattoaamuna. Ilmassa oli odotuksen ja kanelin tuoksua. Tontut olivat lähdössä joulupukin kanssa jakamaan lahjoja. Matkasta oli tulossa pitkä ynnä raskas. Sen vuoksi oli syötävä ja tankattava. Mutta kuka tekisi ruuan, kun joulumuori oli lähtenyt Levin ravintolamaailman baaritiskille joogaamaan?

Tontut eivät jääneet toimettomiksi, vaan päättivät valmistaa aamiaiseksi perinteistä joulupuuroa. Olihan joulumuori tehnyt sitä joka joulu ennen henkistä heräämistään. Tontut kävivät toimeen. Valitettavasti puuro paloi pohjaan, koska tontut olivat niin tonttuja. Siinäpä lähtivät sitten joulupukki ja tontut jakamaan lahjoja nälkäisinä ja väsyneinä. Monelta jäi lahjat saamatta.



Kun joulumuori kuuli tonttujen siippaistelusta, hän järkyttyi. Hän soitti oitis ostoslinjalle ja tilasi tusinan verran aromipesiä. Samalla hän teki muonitusstrategian seuraavaksi jouluksi.

Aika kului ja seuraava jouluaatto lähestyi. Aatonaaton iltana joulumuori sovitteli uusia joogakorkkareitaan ja pakkaili Leville lähtevää rekeään. Samalla muorinkainen muisti, että viime joulu meni pipariksi, koska hän ei ollut huolehtinut Korvatunturin ruokailusta kunnolla. Samassa hujauksessa joulumuori kiehautti joulupuuron ja jakoi  sen 12 aromipesään. Seuraavana aamuna kun joulupukki ja tontut heräsivät, odotti heitä keittiön pöydälle jätetyissä aromipesissä täydellisesti kypsynyt puuro, eikä kukaan polttanut näppejään. Puuroenergiasta vilkastueet tontut saivat jaettua lahjat ennätysajassa ja pukkikin ennätti aattoiltana vielä Leville rentoutumaan.

Punainen aromipesä on sesongin suosikkiväri. Kuva: Aromipesä.fi

RIISIPUURO
2 dl vettä
2 dl riisiä
1 l maitoa
suolaa maun mukaan
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä puuroa 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Siirrä kattila Aromipesään kahdeksi tunniksi kypsymään.  (Aromipesä.fi)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti