maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 22: Muuttuvatko rusinat viiniksi Aromipesässä?



Sillä välin kun funtsii joulun tärkeää kysymystä: muuttuvatko runsaassa viedessä kiehautetut rusinat aromipesässä viiniksi, kannattaa maistella jotain tajuntaa laajentavaa.

Isoveljen suositus joulun pönikkäviiniksi on italialainen
Barone Montalto Nero d'Avola Passivento

Viini on valmistettu apassimento-tyylisellä menetelmällä, jolloin valmistukseen on käytetty jotain rusinaksi kakkeroituneita rypäleitä, jotka tuovat vinettoon paljon sokeria. Se taas tarkoittaa täyteläisen pehmeää suutuntumaa. Tämä sisilialainen viini on niin makea,  että se sopii varmasti jokaisen suomalaisen jouluruuan kanssa ja maistuu ennen kaikkea ilman ruokaa.

Ihan oikeasti Isoveli tykkää enemmän valkoviinistä ja oluesta. Pikkusisko kuohuviinistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti